Strømper

Jeg elsker at strikke strømper. Det er sjovt og det er et relativt hurtigt projekt – alt efter hvor kompliceret en opskrift og hvor lange skafter! Jeg har strikket strømper af blandt andet Onion no 4 med super fint resultat, men jeg har savnet at have noget ‘rigtigt’ strømpegarn.

Det er ikke lykkedes mig at finde et økologisk strømpegarn, så jeg har foreløbig valgt at gå på kompromis med en bæredygtig løsning. Jeg har opkøbt en del af et restlager af såkaldt sommerstrømpegarn, som ellers ville være blevet destrueret. Garnet er ikke bæredygtigt produceret, så det bæredygtige består udelukkende i at vi forhindrer det i at skulle ligge og rådne op på en losseplads et sted. I Danmark brænder vi vores affald og skaber på den måde energi, men mange steder i udlandet køres affald fortsat hen på store lossepladser, hvor det så bare får lov til at passe sig selv. Det er en sørgelig måde at behandle Moder Jord på.

Strømpegarn, hjemmestrikkede strømper
Der strikkes strømper i sommer strømpegarn. farven er Grøn/ brun og jeg havde tilfældigvis en lille skål til salg i butikken, som passer perfekt i farven

Men nu er garnet her og jeg er i fuld sving med at prøve det af. Garnet er spundet af 48 % bomuld, 39 % superwash uld og 25 % polyamid. Ja, det står der altså på bandarolen! Jeg kan ikke helt gøre rede for hvordan det kan blive til 100%, men morsomt er det i hvert fald 🙂

For mig kræver det lidt tilvænning med dette garn, fordi jeg er vant til at strikke strømper i uld. Man kan selvfølgelig mærke det høje indhold af bomuld, som føles meget anerledes i hænderne. Men garnet er slet ikke tosset og er man til farveskiftegarn, så synes jeg faktisk, det giver et rigtig pænt udtryk. Garnet er fast og lægger sig pænt i maskerne. Hvis man kan lide hjemmestrikkede strømper, men ikke kan lide kogende tæer, så er det her det rette garn.

jeg har lagt garnet i webshoppen, hvor det ligger i Slow Fashion kategorien. Det findes i tre finde farvekombinationer: Grøn/ brun, Brun/ blå og Orange/ brun.