Strikkede gæstehåndklæder

Mange af os har strikket karklude til den helt store guldmedalje. Strikkede karklude er vidunderligt og jeg elsker at kigge ned i skuffen fuld af fine mønstre og farver! En af de mange fordele ved strikkede klude er, at jeg kan strikke dem uden koncentrere mig specielt meget om det. Det er nemlig nogle gange dejligt med sådan et arbejde, der bare kører mens man tænker på noget andet.

Gratis opskrift strikket gæstehåndklæde
Strikket gæstehåndklæde

Nu har jeg imidlertid fundet en ny ting, jeg synes er dejligt at strikke de gange, hvor det bare skal være nemt: Gæstehåndklæder! Lige så snart, jeg har strikket et færdigt, så har jeg lyst til at strikke et til. Ligesom med karkludene, så fylder strikketøjet ikke mere end at jeg sagtens kan have det med mig alle steder.

Ud over at jeg er vældig glad for selve strikkeriet, så er det altså også meget tilfredsstillende at have de fine hjemmestrikkede håndklæder i køkkenet eller på badeværelset.

Gratis strikkeopskrift strikkede gæstehåndklæder strikket håndklæde
Matchende gæstehåndklæder

Jeg har en nem opskrift, som jeg bliver ved med at vende tilbage til og den vil jeg dele med jer her, helt gratis. Mønstret kaldes perlerib og ser fint ud, men er ganske nemt at strikke. Jeg strikker i Ecotec bomuldsgarnet Mistral fra Cewec, som jeg synes giver en dejlig tykkelse på håndklædet.

Strik sådan her: Slå 81 masker op. Pind 1 – 10 strik ret. Pind 11: Strik 8 masker ret. Strik 1 vrang,1 ret indtil der er 8 masker tilbage på pinden. Afslut med 8 masker ret. Pind 12: Strik ret. Gentag pind 11 og 12 indtil arbejdet måler 40 cm. Strik 4 pinde ret. På næste pind lukkes de midterste 9 masker af og på den efterfølgende pind slås 9 nye masker op hen over de aflukkede. Strik endnu 4 pinde ret og luk så alle maskerne af. De sidste to masker strikkes ret sammen for at få et pænt hjørne.

Gratisk strikkeopskrift gæstehåndklæde opskrift håndklæde strikket strikkede
Nem lille hank på gæstehåndklæde

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *