Spændende helårsgarn i webshoppen

Der er kommet flere nye varer i webshoppen. En af dem er endnu et lækkert garn fra Onion. Jeg har valgt deres spændende bud på et helårsgarn med 44% økologisk bomuld, 34 % pesticidfri nældefibre og 22 % superwash uld.

Garnet er superlækkert og blødt, lunt uden at man koger i det og har en fin ‘bomuldsfølelse’ i hånden. Nældefibrene, som går igen i Onions garner, gør garnet åndbart og slidstærkt. Og så er det bare kommet i nogle lækre farver! Jeg har flere gange – forgæves- forsøgt at indfange dybden og varmen i den gyldne udgave af Organic Cotton + Nettle + wool.

Den gyldne farve har dybde og glød – meget mere end det er lykkedes mig at vise med mit helt almindelige mobilkamera.

Jeg var så heldig at besøge Onions showroom i sidste uge, hvor vi blandt andet talte om dette garn. I første omgang havde de ønsket at anvende økologisk merino i garnet, og det ville jeg selvfølgelig have elsket. Men det havde ikke kunnet lade sig gøre rent spindeteknisk at få de fibre til at danne et fornuftigt garn. Derfor blev det superwash ulden, der kom med. Til gengæld har det så dannet et garn, som rent faktisk må maskinvaskes på 30 grader. Hos Onion vil de ændre på banderolen, så det engang i fremtiden vil fremgå derpå at den ikke behøver at håndvaskes på 20 grader. Som småbørns-mor må jeg sige at jeg sætter stor pris på tøj, der kan vaskes i maskinen – også selvom jeg normalt vasker mit hjemmestrikkede tøj i hånden uden at pive! 🙂

Mit besøg hos Onion gav mig et lille indblik i hvor meget, der arbejdes med detaljerne og hvor lang tid, det tager at udvikle et nyt garn. Der arbejdes med bæredygtighed og gode, holdbare materialer. Alting er ikke økologisk – endnu 😉 Men jeg fik bestemt følelsen af, at de hos Onion godt ved, hvilken vej vinden blæser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *