Sommertid er strikketid

Mange af os får – eller tager os – lidt ekstra tid til at strikke her i sommerferie-tiden. Det oplagte er selvfølgelig at strikke lækre ting i hør, bomld og hamp – lette, kølige sommergarner. Men som så mange andre strikkere har jeg haft et par ufærdige projekter liggende… Jeg er simpelthen gået i gang med at færdiggøre dem én for én. Det skaber nemlig lys og rum for ny kreativitet.

I ugen der er gået har jeg færdiggjort en trøje til min søn, Birk. Han er 3 år og han er faktisk ikke særlig vild med traktorer. Eller, kun på afstand i hvert fald! De larmer nemlig ret meget, sådan nogle og er egentlig ret store også! Men på en trøje er de mere end okay, og trøjen er godkendt. Problemet er naturligvis bare at det heldigvis er alt for varm at have en lun trøje på.

Marius traktor genser strikket i onion no 4 økologisk garn
Marius traktor genser strikket i onion no 4 økologisk garn

Jeg har valgt at strikke traktor genseren i Onion no 4 i farverne khaki, råhvid og karry. Onion no 4 er spundet af 70 % økologisk merino uld og 30 % pesticidfri nældefibre. Nældefibrene tager ikke imod farve på samme måde som ulden og det giver et lidt meleret og meget levende udtryk. Det har været fantastisk at arbejde med. Det er så smukt i samspillet mellem ulden og nældefibrene og jeg glæder mig overmåde meget til at give Birk hans nye trøje på!

Men foreløbig ligger bunken med ufærdige projekter stadig og kigger på mig, så nu vil jeg komme tilbage til strikketøjet 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *