Man kan aldrig få for mange karklude

Ind imellem mine større projekter, så har jeg altid gang i mindst én karklud. Det er nemlig nemt at sidde med, og jeg kan sagtens føre en samtale, mens jeg er i gang med at lave en klud. En klud fylder heller ikke så meget lige at have med i tasken og så kan man jo altid producere lidt, hvis man kommer til at sidde og vente et sted eller på anden måde har et par minutter.

Karklud strikket økologisk hamp garn
Håndstrikket karklud i økologisk hamp, som er dyrket og spundet i Europa. Hampen er perfekt til rengøringsklude!

Herhjemme bruger vi efterhånden kun hjemmegjorte karklude. De gamle klude blev brugt op og til sidst kasseret, og nu har vi en stabel hjemmestrikkede og -hæklede klude i skuffen. Det føles rigtig dejligt at vide, at vi ikke er med til at udlede mikroplast og at vi har klude, som er nærmest uopslidelige og på den måde mindsker spild. Oven i købet er de lavet i økologisk bomuld, så jeg ved at garnet er produceret med omtanke for miljøet.

Når nu vi allerede har skuffen fuld, kunne man jo godt argumentere for at jeg ikke behøver at lave flere karklude…. Men jeg bruger dem faktisk rigtig meget til gaver til dem i min omgangskreds, som ikke selv strikker og hækler. De er en rigtig rar værtindegave at komme med. Et par karklude kan også være med til at binde en gavekurv sammen, hvor man lige skal have nogle farver til at passe med hinanden.

Min absolutte favoritklud er en strikket udgave og den er også super nem at lave. Den er strikkes i perlerib sådan her: Slå et ulige antal masker op (jeg kan lide 59 masker på pind 3 – 3,5, men det er en smagssag hvor store de skal være) og strik 1 pind ret. Herefter tages første maske løs af på alle pinde. På pind to gentages 1 vr 1 r pinden ud. Sidste maske strikkes ret. Derefter gentages pind 1 og 2 indtil kluden har en passende længde. Jeg plejer at strikke kluden lidt længere end den er bred. Til sidst lukkes af og hæftes ender.

Hvis man kan lide en lidt mere avanceret klud, har jeg to skønne bøger fra Karen Klarbæk liggende i webshoppen. Karen Klarbæk har både designet strikkede og hæklede klude, og bøgerne er til at gå til hvad enten man er begynder eller garvet inden for strik/ hækle.

Opskrift bog økologisk garn Karen Klarbæk Hæklede Klude
Opskrift bog til økologisk garn: Karen Klarbæks Hæklede Klude

Bogen om Hæklede Klude er den nyeste bog fra Karen Klarbæks hånd. Den var udsolgt på ingen tid, og det er intet under. Den er smuk, gennemarbejdet og fuld af inspiration. Nu er den genoptrykt og på lager, så du kan skynde dig op og anskaffe dit helt eget eksemplar.

Hvis man er mere til at strikke, har Karen Klarbæk simpelthen også en bog med strikkede klude. Den er netop ankommet her hos Økologisk Garn og kan bestilles i webshoppen fra i dag. Den er så skøn, og jeg glæder mig allerede til at udvidde mit eget repertoire af strikkede klude.

Karen Klarbæk strikkede karklude økologisk garn
Karen Klarbæks bog Klude og gæstehåndklæder

Inde i webshoppen ligger Karen Klarbæks garn i et utal af farver. Jeg tror faktisk godt, jeg tør love at du kan finde en farve – eller tre – som du kan lide.

Og så er der vist ikke andet tilbage end at sige god strikke- og hæklelyst. Man kan nemlig aldrig få for mange karklude 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *