Bues nissehue

En gratis opskrift på en nissehue til små og store nisser.

Jeg er ikke typen, der begynder at holde jul i starten af oktober. Jeg har det helt fint med, hvis butikkerne venter med at begynde at spille julemusik indtil slutningen af november og jeg har ikke adventskransen klar to uger før tid. Men der er nu alligevel et par ting, jeg gerne vil i gang med. En nissehue er for eksempel et skønt strikkeprojekt. Det er hyggeligt, og jeg synes det er sådan en fin måde at lade julestemningen krybe ind under huden. Så igen i år må jeg lige strikke en nissehue eller to, bare fordi.

Mine to store drenge har allerede nissehuer, men vores yngste lille nisse, Bue må have sig en nissehue i år. Han er halvandet og gider faktisk absolut ikke at have hue på, men strikkes, det skal den! Jeg er vild med garnet fra Onion i uld, økologisk bomuld og pesticidfri nælde til at strikke sådan en hue af, så jeg har lavet en ganske gratis og ret nem opskrift, der passer til præcis dét garn.

Nissehue økologisk garn Onion gratis strikkeopskrift
Nissehuen strikkes i det skønne garn fra Onion med uld, økologisk bomuld og pestidfri nældefibre

Læs opskriften herunder, hvis nu du også skulle have lyst til at strikke en nissehue til dig selv eller én du holder af. Den findes i 6 forskellige størrelser til både børn og voksne.

For at finde den rette størrelse til nissehuen skal du kende omkredsen på nissehovedet. Vælg en af følgende størrelser: 48 cm, (50 cm), 52 cm, (54cm), 56cm, (58cm).

Gratis strikkeopskrift nissehue
Nissehue in the making.Skift til strømpeinde, når det bliver nødvendigt.

Du kan strikke nissehuen i en eller flere farver, som du har lyst. Hvis du strikker i to farver, som jeg har gjort her, skal du bruge 1 nøgle garn til ribkant og kvast og 2, (2), 2, (2), 3, (3) nøgler garn i en anden farve til resten af huen. Til huen på billedet har jeg brugt farverne Douce Grøn og Vinrød, men nu er der jo ingen, der siger at en nissehue behøver at være rød. Vi er indtil flere nisser, der godt kunne tænker os en grøn nissehue. Eller hvad med en helt grå? Eller lilla? Du bestemmer heldigvis selv!

Du har behov for rundpind 3 og 3,5 samt strømpepinde i 3,5. Strikkefastheden skal være 22m x 28p på pind 3,5 i glatstrik.

Slå 88, (92), 96, (100), 104, (108) masker op på rundpind 3 og strik 4 cm ribkant 1 r, 1vr. Skift herefter farve, samtidig med at du skifter til rundpind 3,5 og glatstrik. Strik herefter 8, (8), 9 (9), 10, (10) cm glatstrik. Sæt en tråd eller markør for hver 22, (23), 24, (25), 26, (27) masker. Tag herefter ind ved hver markør på hver 6. pind ved at strikke 2 masker ret sammen. Til små børn kan det være hensigtsmæssigt at tage ind på hver 4. eller 5. pind, så huen ikke bliver alt for lang. Når det bliver nødvendigt, skift til strømpepinde. Når der er 16 masker tilbage i alt, strik et par omgange mere og strik derefter 2 masker ret sammen , så der er 8 tilbage. Træk en tråd igennem de sidste masker og hæft alle ender.

Kvast
Kvast til nissehuen

Lav en fin kvast og sæt på spidsen af huen til allersidst. Nu er din nissehue klar til sin nisse.

Gratis opskrift på nissehue i økologisk garn
Nissehue


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *